MUSACA

09 november 2020
Musaca (een samenwerking tussen Koninklijke Harmonie Aurora en Harmonie St. Cecilia, beide uit Grevenbicht, en Harmonie Concordia uit Obbicht) biedt vanaf groep 1 speelse en creatieve naschoolse muzieklessen aan. Deze muzieklessen, onder de naam "Kortjakje", zijn een leuke eerste kennismaking met muziek voor kleuters. We gaan aan de slag met zingen, klappen, bewegen, luisteren, instrumenten maken en bespelen, liedjes verzinnen en spelenderwijs noten leren, en dat alles in een gezellige en ongedwongen sfeer!

Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Het gezamenlijk musiceren versterkt daarbij ook het groepsgevoel en de discipline, evenals de sociale en emotionele vaardigheden . Bovendien leidt dit tot een positiever zelfbeeld.

De muzieklessen worden in projectvorm gegeven, wat betekent dat twee keer per jaar een project van 15 lessen wordt aangeboden. De lessen duren 45 minuten. U kunt uw kind telkens voor n project inschrijven, en zit dan ook niet meteen vast aan het tweede project in dat schooljaar. Op die manier kunt u uw kind laagdrempelig kennis laten maken met muziek na school! De kosten voor de muzieklessen bedragen €25 per project van 15 lessen.

De lessen worden gegeven op maandag direct aansluitend aan het einde van de schooldag op basisschool De Kingbeek in Grevenbicht door onze professionele muziekdocent Angelique van Dijk. Het eerste project start op maandag 26 oktober.

Alle kinderen in groep 1 en 2 zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen!

Meer informatie over Musaca, de muzieklessen en het inschrijfformulier is te vinden op www.musaca.nl. Let op: bij voorkeur inschrijven vr woensdag 21 oktober voor het eerste project op 26 oktober!

Terug
Print