Prijsuitreiking beste duurzaamheidsidee

29 juni 2018
Op woensdagochtend 27 juni werd het regionale HetGroenNet/duurzaamheidsproject in basisscholen afgesloten met een prijsuitreiking voor de school met het beste duurzaamheidsidee.
Het betreft een STEM-II project dat in samenwerking met Het Groene Net wordt uitgevoerd en door de gemeente Sittard-Geleen financieel ondersteund. Partners Continium en CNME De Rollen voerden het onderwijsprogramma uit in de scholen. Het uitgangspunt hierbij is dat leren vanuit een ontwerpende en onderzoekende houding erg effectief is.

De kersverse wethouder Duurzaamheid van gemeente Sittard-Geleen, mevrouw Kim Schmitz, kwam met veel enthousiasme de cheque van € 200,- overhandigen aan de kinderen van basisschool De Kingbeek. Deze cheque werd beschikbaar gesteld door directeur Rogier Dieteren van Het Groene Net. 
Een aantal kinderen presenteerde hun duurzaamheidsideeën voor de geplande nieuwbouw van de fusie-school zoals bv. meer ramen en minder muren zodat er minder verlichting nodig is; van de smartborden weer terug naar de krijtborden wat ook een directe besparing op elektriciteit oplevert. 

Directeur Resy Van Leeuwen en techniekcoördinator Maurice Theelen van De Kingbeek kunnen trots zijn op weer een nieuw resultaat van een innovatief onderwijsproject in Zuid-Limburg.

 
Terug
Print