Kids for kids challenge de Kingbeek

17 juni 2022
Onze leerlingen uit groep 8 hebben meegedaan aan de ''Kids for kids challenge'' van Sam&. Dit is een samenwerkingsverband waar ouders terecht kunnen voor financiŽle ondersteuning in de opvoeding van hun kind(eren). De opdracht was om een idee te bedenken waardoor meer mensen kennis krijgen van Sam&. Indy, Julie en Rafael deden mee en…wonnen de challenge! Dat is natuurlijk geweldig en wij zijn ontzettend trots. In de bijlage vertellen de kinderen zelf over de ervaringen van deze challenge!
Leerlingen van basisschool de Kingbeek hebben meegedaan aan de Kids for kids Challenge van Sam&. Dit is een samenwerkingsverband waar ouders terecht kunnen voor financiŽle ondersteuning in de opvoeding van hun kind(eren). De opdracht was om een idee te bedenken waardoor meer mensen kennis krijgen van Sam&. Indy, Julie en Rafael deden mee en…wonnen de challenge! Dat is natuurlijk geweldig en iets om heel trots op te zijn.

Indy, Julie en Rafael vertellen in hun eigen verslag, in steekwoorden, over de challenge en dť finaledag in Rotterdam:

*Gastles op school door Pauline Schaafstra van de gemeente Sittard-Geleen contact persoon Sam&.

*ontwerp maken in groepjes.

*iets bedenken om steeds meer mensen de stichting Sam& onder de aandacht te brengen.

*uit 382 inzendingen uit het hele land werden wij en een ander groepje (Sem en Lio) uit onze klas genomineerd.

*stemmen verzamelen om bij de tien finalisten te komen.

*dit is gelukt!

*dus…11 juni op weg naar Rotterdam met de trein en de juffen.

11 juni Rotterdam FINALEDAG!!!!!!!

*bij aankomst in de Van Nelle fabriek waar de stichting Jarige Job in werkt, werden we ontvangen. We kregen een T-shirt, drinkbeker van Sam&, een tafel met spullen voor het ontwerp. Ieder groepje had een naam wij waren team gitaar dit team bestaat uit Indy, Julie en Rafael. Lio en Sem zaten in team DJ.

We hebben onder begeleiding ons idee uitgewerkt ons idee was een T-shirt te ontwerpen voor merchandise wat in eerste instantie wordt gedragen door bekende mensen en dus gepromoot.

Na bekendheid wordt het T-shirt verkocht in winkels.

De opbrengt gaat naar Sam&.

Einde van de dag moesten we ons idee presenteren aan een vakjury Willem Voogd oftewel mees Kees, Monique Maks bestuurder van Sam& voor alle kinderen en directeur jeugdfonds sport en cultuur en Mia de dochter van juf Angela.

De dag werd gepresenteerd door juf Angela leerkracht van het jaar.

Na de presentatie hebben we de eerste stap gezet door het T-shirt aan te bieden aan Willem Voogd.

De dag werd afgesloten met een prijsuitreiking voor de 3 beste ideeŽn.

De jury bestond uit 3 mensen en reikten ieder 1 prijs uit aan een groepje.

We waren erbij en dus super blij!

Met een beker, een musical voor volgend jaar en als kers op de taart een schoolreisje voor onze hele groep 8 maar waar het om gaat…….. ons idee wordt uitgevoerd. Een super dag voor een super goed doel!

Terug
Print