Hoog bezoek voor orkest en koor van Basisschool de Kingbeek

18 februari 2019
Maandag vier februari bezocht een 'enthousiaste en nieuwsgierige' delegatie bestaande uit Tweede kamerlid Thierry Aartsen, leden van Provinciale Staten, het Huis van de Kunsten, De Domijnen en Artamuse de locatie Grevenbicht van Basisschool de Kingbeek.
De Kingbeek bleek geselecteerd te zijn als voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen de plaatselijke basisschool en het muzikale achterland. Mede door de unieke situatie van Grevenbicht en Obbicht: drie grote harmonie orkesten in de hoogste divisie, binnen paar vierkante kilometer.

Het bezoek kreeg uitleg over het programma: "Meer muziek in de Klas": een samenwerking tussen MuziekCollectief  De Kingbeek en de gelijknamige basisschool en er werd een repetitie van een gedeelte van het schoolorkest en -koor bijgewoond.  Het gehele schoolorkest en - koor van De Kingbeek bestaat uit zo'n 50 muzikanten afkomstig van de locaties Obbicht en Grevenbicht en wordt geleid door Jo Savelkoul en Roel Nijsten.
De gasten, die door de kinderen op een serenade werden getrakteerd,werden zichtbaar 'Happy'. Tijdens de aansluitende gedachtewisseling met een vertegenwoordiging van kinderen uit  het orkest, de muzikale leiding en enkele leraren, stak de delegatie haar bewondering voor de Kingbeek invulling  van:  'Meer Muziek in de Klas' niet onder stoelen of banken.

Terug
Print